Nyereményjáték!

2019.
júl.
25.

Részvételi feltételek és játékszabályzat – Nyereményjáték

1. A Játék Szervezője és Lebonyolítója

A  Játék  szervezője és lebonyolítója  a (Pelenkafutár webáruház ) Flexico Kft. 3842 Halmaj, Szent István tér 1.

2. A Játékban résztvevő személyek

A játékban részt vehet minden, Magyarországon állandó lakhellyel rendelkező ,
18. életévét betöltött, cselekvőképes természetes személy.

3. A Játék időtartama

A Játék 2019.08.16-ig tart.

A  Játékot a Szervező bármikor, külön értesítés és indoklás nélkül leállíthatja, illetve  módosíthatja.

4. A Játék leírása, illetve menete

A Játék 2019.07.25 napján kezdődik. Ebben az időszakban lájkolhatják a nyereményjátékhoz tartozó üzenőfali bejegyzést a https://www.facebook.com/pelenkafutar/ oldalon. A bejegyzést lájkolók automatikusan részt vesznek a sorsoláson.

5. Nyeremények

-1 db Pelenkatorta

A Nyereményt  1  (egy) Játékos nyeri meg, a nyertes gépi sorsolás útján kerül kiválasztásra, futárszolgálattal juttatjuk el nyereményét!

A Nyeremények sem készpénzre, sem pedig egyéb Nyereményre vagy kedvezményre a Játék keretében át nem válthatóak és a nyerési jogosultság  a  Nyertesek  által  másra  át  nem ruházható.

6. A Nyertesek megállapítása, eredményhirdetés, és a Nyertesek neveinek közzététele

A Nyertes neve a sorsolás  napján 14:00 óráig kerül közzétételre a Pelenkatorta és pelenkafutár oldalán.  A  sorsolásra a véletlenszerűség   elvének  eleget tevő  számítógépes sorsoló  program segítségével kerül sor.  A Nyertessel a Szervező azon az a Facebook fiókon keresztül  veszi  fel a kapcsolatot,  amelyről a Nyertes  pályázott, egyidejűleg értesítve a Nyertest  a Nyeremény átadásának helyéről, idejéről.
Amennyiben a Nyertes egy  naptári  héten  belül  nem  reagál  a  Szervező  megkeresésére,  elveszíti  jogosultságát  a  Játék  keretében kisorsolásra kerülő nyereményre.

7. A Nyeremények átadása

A  Szervező  a  Nyeremény  Nyertesét  az  adott  sorsolást,  illetve  zsűrizést  követően  10  munkanapon  belül  értesíti  a  Nyeremények  átvételének  részleteiről.

8. Adatkezelés, adatvédelem

A Játék nem a Facebook szervezésében vagy lebonyolításában zajlik, abban a Facebook  sem szponzorként,  sem  adminisztrátorként  nem  vesz  részt. A  Játékosok  tudomásul  veszik,  hogy  adataikat a Szervezőnek, azaz a Flexico Kft-nak (Pelenkafutár webáruház) és nem a Facebooknak  adják meg.     A  Játékosok  által    rendelkezésre  bocsátott  információkat  kizárólag a Nyereménnyel kapcsolatos kapcsolatfelvétel miatt használjuk.

Az  Játékban  résztvevők  feltétel  nélkül  beleegyeznek  abba,  hogy  személyes  adataik, képeik  a  Szervező  adatbázisába  bekerüljenek  és  azokat  a  Szervező  a  Játékos  esetleges  kifejezett, írásbeli tiltási nyilatkozatának kézhezvételéig.

A Játékosok tudomásul veszik, hogy adataiknak a – fenti módon történő – nyilvántartásához és  felhasználásához  való  hozzájárulásuk  önkéntes  és  az  adatkezelés  jogalapja  az  érintettek  –  információs  önrendelkezési  jogról  és  az  információszabadságról   szóló  2011.  évi  CXII.  törvény  5.  §  (1)  a)  pontja  szerinti  –  hozzájárulása. A  Játékosok  tudomásul  veszik  továbbá,  hogy  a  személyes  adatok  kezelésére  a  Játék  időtartama  alatt  kerül  sor.

A  Szervező,  mint  adatkezelő  gondoskodik  az  átadott  személyes  adatok  biztonságáról  és mindent   megtesz   azok   megváltoztatásának,   jogosulatlan   hozzáférésének,   nyilvánosságra  hozatalának, törlésének,  sérülésének és megsemmisülésének megakadályozása és felderítése  érdekében.  Az  adatokat  csak a  Szervező,  illetve a Lebonyolító jogosult  megismerni.  A  Szervező biztosítja a Játékost, hogy adatai semmilyen más célra nem kerülnek felhasználásra.

A játékban való részvétellel a Játékos egyúttal hozzájárul ahhoz, hogy  –  amennyiben nyer –  neve megjelenjen a Pelenkafutár Facebook oldalán.

A   jelen adatvédelmi tájékoztatással kapcsolatban felmerülő kérdéseket e-mail-ben a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen tehetők fel a Szervezőnek.

9. Egyéb

Az Játékban való részvétel a jelen Játékszabályzat automatikus elfogadását jelenti. A Játékosok a Játékkal, a Játékszabályzattal, illetve annak értelmezésével kapcsolatos bármely kérdésben  a  Szervező  döntését  fogadják  el  irányadónak.  A  Szervező  fenntartja  magának  a  jogot jelen Játékszabályzat módosítására illetve kiegészítésére vonatkozóan.

Bármilyen a jelen játék kapcsán felmerülő vitás kérdésben a Szervező döntése irányadó. Ez a rendelkezés  nem  korlátozza  a  játékosoknak  a  mindenkor  hatályos  jogszabályok  alapján  fennálló igényérvényesítési jogát.

A baba fürdetése

2015.
dec.
22.

Az első fürdetés nehéznek tűnhet, hiszen még annyira törékenyek a babák. Nem nehezítik meg a dolgot az apróságok akkor sem, ha közben sírnak. Ehhez (sajnos) könnyen hozzá lehet szokni, sőt igen hamar rutinná válik.
A sírás lehetséges oka lehet akár az is, hogy túlságosan meleg vízben fürdeted a babát, viszont ezt a problémát egyszerűen kiküszöbölheted, ha veszel egy vízhőmérőt, amellyel be tudod állítani a tökéletes hőfokot, amely 37°. A szoba megfelelő hőmérséklete 25°, erről minden fürdetés előtt bizonyosodj meg, illetve arról, hogy az ablakok mindenhol be legyenek zárva.
Ahhoz, hogy a kisbaba bőre egészséges maradjon, létfontosságú szerepe van a mindennapos fürdetésnek.
A legmegfelelőbb időpont a pancsihoz az esti időszak, még etetés előtt.
Aranyszabály: sose fürdesd vacsora után, hiszen nagy eséllyel visszajön az elfogyasztott étel és ez gyomorproblémához vezethet.
A fürdetés időtartama 3-5 perc. Hogyan, mivel kezdjük? Egy pihe-puha fürdetőszivacsot nedvesítsünk be a fürdetővízzel, majd azzal a baba szemhéját, arcát, fülét, fejét óvatosan törölgessük meg. Majd a kezeit, kicsiny lábacskáit, testét is. Ha használsz valamilyen szappant, vagy fürdetőt, figyelj arra, hogy az kifejezetten babák számára Fontos, hogy a baba testét és bőrét alaposan öblítsük le, nehogy irritációt okozzon a bőrén.
A fül és az orr lyukakat fültisztító pálcika segítségével  óvatosan megtisztíthatjuk.
A fürdetést követően, nagy nedvszívó képességű kifogó segítségével fogjuk bele a babát, alaposan törölgessük át a testét. Babák számára kifejlesztett testápolóval  masszírozzuk be a testét, amely plusz védelmet nyújt a kiszáradás és irritációval szemben.

Haza jön a baba...

2015.
aug.
26.

Amikor elérkezik a várva várt pillanat, hogy hazahozzuk a babánkat, rengeteg feladattal  találjuk magunkat szembe, mindazzal együtt, hogy végre kisbabánk a saját ágyában szuszoghat. Lássuk mi az, aminek készen kell állnia a pici érkezésére.
Elsősorban a kiságy, ahol csecsemőként a legtöbb időt tölti. A kiságyba elhelyezett légzésfigyelő talán a leges legfontosabb, hiszen ha egy esetleges levegővétel kimarad, azt a szerkezet azonnal jelzi, éles sípoló hanggal. Ezzel figyelmeztetve a szülőket, illetve ez a hangos zaj felébresztheti mély álmából a picit, ezáltal ismételt levegővételt tesz lehetővé. A kiságy szintén fontos eleme a fejvédő, ami abban van hatalmas segítségünkre, hogy amikor majd a babánk már mozogni, esetleg forogni tud az ágyában, nehogy beüsse a fejét a kemény ágyrácsba. Már az első időkben fontos színes dolgokkal felhívni a baba figyelmét, hiszen ezek mind fejlesztő hatással bírnak a baba további fejlődését tekintve. Erre az egyik legalkalmasabb eszköz az úgynevezett zenélő –forgó, amelyet a kiságy fölé helyezünk, felhúzzuk, az édes kis figurák pedig csak mennek körbe-körbe babánk feje fölött, kellemes dallamok társaságában.
A babaszoba fontos eleme a pelenkázó komód (ha van hely a szobában egy ilyen szekrény kialakításához). Ez az elem általában a kiságy mellett helyezkedik el, megkönnyítve babánk kiemelését az ágyikóból egyenesen a pelenkázóra, ahol tisztába tehetjük.
Személy szerint én elhelyeztem egy kényelmes fotelt is, itt zajlottak a szoptatások. Apropó szoptatás… Számomra nagyon nagy segítséget jelentett a szoptatós párna, hiszen ráhelyezve a babát és úgy szoptatni maga a kényelem. Amikor arra volt szükség, hogy lefejjem a tejet, akkor kézi mellszívót használtam ( Baby Bruin), amivel játék volt a tej lefejése, melyet az egyenként csomagolható, légmentesen záródó tejtároló tasakba helyeztem, majd ráírtam a dátumot, amikor szükség volt rá, csak elő kellett venni.
Ami szintén nagyon fontos a cumisüvegek és annak strelizálása. Azt, hogy ki milyen cumisüveget választ, az több szempontból is vizsgálható, hiszen mindenkinek más a "pénztárca érzékenysége" , illetve a különböző reklámok is el tudják érni azt a hatást, hogy az anyuka az alapján válasszon. 
A strerilizálás szintén többféle módon történhet... Lehet kifőzés, fertőtlenítő folyadékkal történő tisztítás, esetleg mikohullámú sütőbe helyezhető gőzstrelizáló. Én az utóbbi mellett döntöttem, hiszen ez olyan egyszerű és gyors, hogy csak na. Behelyezem a fertőtleníteni kívánt dolgokat a dobozkába, vizet öntök bele és pár perc elteltével kész is vagyok. 
Igen fontos szerepet tölt be a fürdetés is, amiben a főszerepet apuci játssza, hiszen ő a legerősebb, így könnyedén tudja több percen keresztül is tartani, ameddig én fürdetem.
Az első napok, hetek igazán mókásak és leginkább fárasztóak... Nem igazán van lehetőség egy bőséges alvásra, hiszen picikénk folyamatosan jelzi, hogy éppen mi az igénye, amit ki kell elégíteni.  Egy szó mint száz, egy csöppség érkezésével gyökeresen megváltozik az életünk, de ez a változás élményekkel és boldogsággal teli, a legszebb dolog az életben.


Pelenkakiütés megelőzése

2015.
aug.
06.

Sok baba szenved az úgynevezett pelenkakiütéstől (pelenkadermatitis). Leggyakrabban a szilárd étel bevezetésekor fordul elő ez a valójában ártalmatlan bőrrendellenesség, de kellemetlen napokat tud okozni babának, mamának egyaránt. A tudomány mai álláspontja szerint bakteriális enzimek okozzák az elváltozást. A csecsemőknek sokkal vékonyabb a bőre, mint a felnőtteké, ezért sokkal érzékenyebb is. Ha túl sokáig van kitéve nedvességnek, felázik, a székletben található enzimek aktívvá válnak, ettől a pelenkával fedett bőrfelületük kipirosodik, kipattogzik.

Bővebben...

Folyadékpótlás a szoptatás alatt...Mennyit és hogyan?

2015.
aug.
05.

Szoptatás ideje alatt az anyatej termelődésével nő a folyadékigény az anya szervezetében.Ilyenkor fokozottan kell ügyelni a folyadékbevitelre. Ez természetesen nem azt jelenti, hogy igyon amennyit csak bír... Átlagosan napi 750 ml anyatej termelődik a szervezetben, ha ehhez hozzászámoljuk a nőknek ajánlott 2 literes napi folyadékbevitelt, akkor a szoptatós édesanyáknak napi 2,7 liter folyadékot kell inniuk.

Bővebben...

Megnyitottunk!

2015.
máj.
27.

Kedves Vásárlóink!

Elérkezett a pillanat, amit már olyan sokan vártatok! Hatalmas érdeklődés előzte meg, így végre elindult webáruházunk,

Bővebben...

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás
Rendben!