Pelenkakiütés megelőzése

2015.
aug.
06.

Sok baba szenved az úgynevezett pelenkakiütéstől (pelenkadermatitis). Leggyakrabban a szilárd étel bevezetésekor fordul elő ez a valójában ártalmatlan bőrrendellenesség, de kellemetlen napokat tud okozni babának, mamának egyaránt. A tudomány mai álláspontja szerint bakteriális enzimek okozzák az elváltozást. A csecsemőknek sokkal vékonyabb a bőre, mint a felnőtteké, ezért sokkal érzékenyebb is. Ha túl sokáig van kitéve nedvességnek, felázik, a székletben található enzimek aktívvá válnak, ettől a pelenkával fedett bőrfelületük kipirosodik, kipattogzik.

Túlzott nedvességnek akkor lehet kitéve a baba bőre mikor túl sokáig hagyjuk rajta, vagy gyengébb minőségű a pelenka. A pelenkakiütés megelőzése nagyon egyszerű. A mai eldobható pelenkák szárazon tartják a baba bőrét, de oda kell figyelni a csere idejére, mert a pelenka telítődése napszakonként is változó lehet. Ajánlott a popsitörlő használata is. A törlőkendő, szálas anyagának köszönhetően, minden olyan szennyeződést eltávolít a bőrről ami okozója lehet a kiütésnek. Ezenkívül a különböző védőkrémek, popsikenőcsök amelyek távol tartják a nedvességet, segítenek megelőzni az irritációt. A száraz bőr jobban megőrzi a káros anyagokkal szembeni ellenálló képességét. Ezen dolgok fontosságát sokan csak akkor tartják szem előtt, amikor megtörténik a baj. Ilyenkor kezelésként ajánlott a még sűrűbb pelenkacsere (akár éjszaka is), használjunk nagyobb nedvszívású pelenkát, alaposabb tisztítás, illetve amennyire lehet szellőztessük a baba bőrét! A bőrvédő krém nem csak megelőzésre, hanem kiegészítő terápiának is alkalmazható. Ilyenkor az esetek többségében 1-2 nap alatt gyógyulás látható a kérdéses területen, vagy teljesen el is múlik. Mi van ha nem? Ha 3-4 nap alatt sem javul a helyzet mindenképpen forduljunk orvoshoz!

A Pelenkafutár ajánlata:

 

Új Gazdaságos Extra Dry pelenka : nagy folyadékelnyelő képességgel rendelkezik, a pisit exra gyorsan felszívja. Puha borítása kellemes viseletet biztosít a babának.

 

Sudocrem: hatékonyan regenerálja a sérült hámréteget. Kiváló popsikrém a pelenkakiütéses bőrre.

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás
Rendben!