A baba fürdetése

2015.
dec.
22.

Az első fürdetés nehéznek tűnhet, hiszen még annyira törékenyek a babák. Nem nehezítik meg a dolgot az apróságok akkor sem, ha közben sírnak. Ehhez (sajnos) könnyen hozzá lehet szokni, sőt igen hamar rutinná válik.
A sírás lehetséges oka lehet akár az is, hogy túlságosan meleg vízben fürdeted a babát, viszont ezt a problémát egyszerűen kiküszöbölheted, ha veszel egy vízhőmérőt, amellyel be tudod állítani a tökéletes hőfokot, amely 37°. A szoba megfelelő hőmérséklete 25°, erről minden fürdetés előtt bizonyosodj meg, illetve arról, hogy az ablakok mindenhol be legyenek zárva.
Ahhoz, hogy a kisbaba bőre egészséges maradjon, létfontosságú szerepe van a mindennapos fürdetésnek.
A legmegfelelőbb időpont a pancsihoz az esti időszak, még etetés előtt.
Aranyszabály: sose fürdesd vacsora után, hiszen nagy eséllyel visszajön az elfogyasztott étel és ez gyomorproblémához vezethet.
A fürdetés időtartama 3-5 perc. Hogyan, mivel kezdjük? Egy pihe-puha fürdetőszivacsot nedvesítsünk be a fürdetővízzel, majd azzal a baba szemhéját, arcát, fülét, fejét óvatosan törölgessük meg. Majd a kezeit, kicsiny lábacskáit, testét is. Ha használsz valamilyen szappant, vagy fürdetőt, figyelj arra, hogy az kifejezetten babák számára Fontos, hogy a baba testét és bőrét alaposan öblítsük le, nehogy irritációt okozzon a bőrén.
A fül és az orr lyukakat fültisztító pálcika segítségével  óvatosan megtisztíthatjuk.
A fürdetést követően, nagy nedvszívó képességű kifogó segítségével fogjuk bele a babát, alaposan törölgessük át a testét. Babák számára kifejlesztett testápolóval  masszírozzuk be a testét, amely plusz védelmet nyújt a kiszáradás és irritációval szemben.

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás
Rendben!